dimanche 9 mai 2010

Cooking Class

Dag,

Het regent vandaag...
Daarom is het vandaag juist een ideale dag om ons te onderwerpen aan de onbekende wondere wereld van de kookkunst!

Onze gids brengt ons mee naar een lokale groenten- en vleesmarkt waar zij ons een introductie geeft in de plaatselijke specialiteiten. Net zoals alles gegeten wordt van het vlees (ingewanden en poten incluis), worden ook veel groenten met steel en wortel opgegeten. Bijvoorbeeld van de pompoen zijn ook de pompoenbloemen en de stengels een gerecht. Confronterend was het kraampje met het hondenvlees. Iets vrij gewoons hier, ook al is het verboden bij wet... maar het slachten en eten van hondenvlees wordt toch oogluikend toegestaan.

Eens in de kookklas bevinden we ons met een leerling van L.A. die in Hong Kong werkt voor een hotelketen.
We hebben drie gerechtjes (kip met cashuanoten, katvis met tomaten en groene stengels van een onbekende groente) gewokt en eentje gestoomd (gevulde groenten met varkensvlees). Het proefde allemaal erg Oosters door de Oystersaus, de soya en de overdosis aan look. Ik vond mijn schoteltje niet zo erg lekker: VEEL te zout naar mijn zin! Maar het was wel boeiend. Ik ga in België toch eens proberen om te wokken, want een aantal basisprincipes miste ik toch wel. Zo moet je bijvoorbeeld eerst de wok laten roken alvorens je daar olie in giet.

Vanavond vertrekken we naar Shanghai!
Over een uurtje vertrekt ons busje naar de luchthaven.

Liefs,
 
Nele

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire